Основна » О проjекту

Време у Србије на порталу METEOPROG подношено је прогностичким мапама, метеограмама, табелама прогнозе времена за више него 9000 градова, укључујићи 108 града Србије, који су израчуњењи бројном моделом прогнозе времена.

Рачунарско моделирање остварује Украјински центар эколошких и водних проеката – УЦЭВП, стручњаци којега са момента Чорнобиљске хаварије ангажовани су у великоразмерне проекте по математичком моделирању човекове околине у сарадњи са главнима научнима центрима ЕС, САДа и Русији.

Портал METEOPROG, користећи савремене научне разраде у области метеорологије, која израчунава, пруже свим заинтересованим корисницима уникатни за Србију сервис –детализиране метеопрогнозе.

Проjекат METEOPROG остварује се заједничким напорима интернет компаније FanMedia и УЦЕВП.

Украјински центар эколошких и водних проjеката (УЦЕВП) засниван је 1999 године Академијом технолошких наука Украјине и сарадницима Института проблема математичких машина и система НАН Украјине као научни, инжењерни и информативни центар, који специјализује се на разради програмских система подршке примања одлука по проблемима прогнозирања времена, хидролошког режима реке и поплаве, динамике зоне око мора, прљања човекове околине, радиолошке безбедности, еколошког менеџмента, руковођења водним системима.


METEOPROG.RS

Контакти

e-mail: info@meteoprog.com

tel. +38 044 206-11-70

 
Време у Србији:
О проjекту
© meteoprog.rs 2003-2021.
Meteoprog.ua - погода в Украине 0.0194
sitemap